Deseci otvora potiču protok vrućeg zraka i odvod vlage, pa se pizza peče brže i ima lijepo hrskave rubove i dno.
Granitna površina sprječava lijepljenje i pri minimalnoj količini ulja te olakšava ručno čišćenje vlažnom krpom.
Robustan materijal ravnomjerno raspoređuje toplinu, a rub pomaže zadržati oblik pizze i omogućuje sigurnije rukovanje pri stavljanju u pećnicu.
Pecite domaću pizzu s savršeno hrskavim dnom. Perforirano dno osigurava bolju cirkulaciju zraka i brži odvod pare, tako da se tijesto ravnomjerno ispeče i ostaje lijepo hrskavo. Neljepljivi granitni premaz minimalizira zagorijevanje i pri maloj količini masnoće te olakšava čišćenje.
Zahvaljujući izdržljivom ugljičnom čeliku kalup odlično provodi toplinu i podnosi pečenje do 230 °C. Povišeni rub drži oblik tijesta i pomaže pri stavljanju i vađenju iz pećnice. Odličan izbor ne samo za pizzu, već i za pite, quiche ili podgrijavanje peciva.