Poseban granitni sloj minimalizira lijepljenje i omogućuje pečenje i s minimalno masnoće. Jednostavno vađenje i čišćenje.
Ugljični čelik izvrsno provodi toplinu i osigurava ujednačeno pečenje po cijeloj površini kalupa – hrskava korica, sočna sredina.
Pravokutni oblik s oblim kutovima drži tijesto kompaktno i olakšava vađenje gotovog kruha ili paštete bez oštećenja.
Ovaj praktičan kalup idealan je za kućno pečenje kruha, kolača u kalupu, mesne štruce te dizanih i miješanih tijesta. Zahvaljujući izdržljivom ugljičnom čeliku i granitnom neprianjajućem sloju tijesto se ne lijepi, a pečivo se lako vadi. Lagana, ali čvrsta izvedba s oblim kutovima olakšava rukovanje i održavanje.
Materijal odolijeva temperaturama do 230 °C, ne upija mirise ni tekućine te osigurava ravnomjernu distribuciju topline za savršen rezultat. Klasičan izduženi oblik lijepo formira domaći kruh, paštete i slatke štruce, koje nakon vađenja djeluju reprezentativno.