Težina i grublja površina lijevanog željeza omogućuju brzo drobljenje te maksimalno oslobađanje okusa i mirisa začina.
Idealan za začine, bilje, sjemenke, orašaste plodove i pesto – za aromatične mješavine i svježe paste.
Uz pravilnu njegu traje godinama. Ne prati u perilici posuđa; nakon pranja osušiti i lagano premazati uljem kako bi se spriječila korozija.
Otkrijte snagu tradicionalne pripreme začina s kvalitetnim lijevanoželjeznim mužarom. Njegova teška i stabilna konstrukcija pruža savršenu kontrolu pri drobljenju, a time i intenzivniji okus i miris vaših sastojaka – bilo da je riječ o papru, kimu, bilju ili pestu.
Mužar ima izdržljivu, blago hrapavu površinu koja olakšava brzo i ravnomjerno drobljenje. Uz pravilnu njegu služit će vam mnogo godina. Nakon uporabe dovoljno je isprati, temeljito osušiti i lagano premazati uljem kako bi se spriječila korozija.