Paralelne žice i povišene nožice osiguravaju slobodnu cirkulaciju zraka sa svih strana, pa kolačići i biskvitna tijesta ostaju hrskavi.
U pećnici rešetka drži meso iznad masnoće; sokovi s začinima meso nježno zaparuju i pečenje se ravnomjerno ispeče.
Odlično posluži za prelijevanje glazurom te kao zaštitni podložak na radnoj plohi ili stolu nakon vađenja posuđa iz pećnice.
Ova robusna rešetka od kromirane čelične žice nezaobilazan je pomoćnik u svakoj kuhinji. U pećnici služi kao rešetka u pekaču ili na plehu – meso ne leži u masti i ravnomjerno se ispeče, dok ispušteni sokovi sa začinima ugodno zaparuju. Nakon vađenja iz pećnice rešetka osigurava brzo i ravnomjerno hlađenje pita, keksa, biskupa i biskvitnih kora.
Zahvaljujući povišenim nožicama služi i kao zaštitni podložak za vruće posuđe, pa nećete oštetiti radnu plohu ni stol. Idealna je i za prelijevanje glazurom i ukrašavanje torti, kolača i cupcakesa – višak glazure lako otječe. Rešetku je moguće koristiti na plehovima ili u pekačima raznih veličina. Za dug vijek trajanja ne preporučuje se pranje u perilici posuđa.